1/8
Gottsunda bibliotek

2/8
Gottsunda bibliotek

3/8
Gottsunda bibliotek

4/8
Gottsunda bibliotek

5/8
Gottsunda bibliotek

6/8
Gottsunda bibliotek

7/8
Gottsunda bibliotek

Interior design of Gottsunda Library
Location: Uppsala
Client: Municipality of Uppsala
Area: 1000 m2
Completed: Sept 2012
Photo: Johan Fowelin

This library project was part of the refurbishment of Gottsunda Center. The entrance lies in direct connection to the theater, lecture halls and a restaurant. The extended opening hours of the square have helped to give it a new role as a meeting place making it inviting and easy to visit the library. On the interior the children’s section has a secret story room discovered through a trapdoor in a bookcase. One can also crawl up into the stepped seating nestled under the stairs.