1/8
Nybohovsbacken

2/8
Nybohovsbacken

3/8
Nybohovsbacken

4/8
Nybohovsbacken

5/8
Nybohovsbacken

6/8
Nybohovsbacken

7/8
Nybohovsbacken

City development plan in Liljeholmen, Stockholm

Client: City of Stockholm

Year: 2007

 

The aim with this project was to tie the hillsides of Nybohovsberget closer to Liljeholmen while adding new qualities that unify the neighborhood.

The buildings are placed parallel to elevated ridges in the landscape that step down to the tree line. In this way the characteristic topography of Nybohov is articulated at the same time that intimate outdoor rooms are created and the views enjoyed by the existing buildings are retained.

A hilly landscape can encourage movement by strengthening existing sports activity in the area and supporting new activities organized through local initiatives. The sport programs give the area a new identity while attracting new users from far and near.