1/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

2/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

3/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

4/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

5/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

6/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

7/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

8/9
Stora Hamnkanalen Göteborg

Parallell assignment for a Low-Line in "Stora Hamnkanalen", Gothenburg

Client: Göteborg Stad

Collaboration: Land arkitekter and Tyréns

 

A new outside room is taking form in Stora Hamnkanalen as a new historic urban layer with a unique expression.  Since the space around the canal has persisted as a historical link, we wanted to complement it with a form from our own time. It could be considered a sculpture that stands out as a new addition and respectfully articulates the meeting between old and new. This form marks the year 2021 and Gothenburg’s 400-year anniversary.

The scheme is meant to tell the history of the porcelain-bearing ships of the East India Company but at the same time give Gothenburg a new waterside landmark that leaves a mark in your memory and bids your return, coming back to appreciate the uniqueness of each passing day by the ever-changing waterfront.