1/4
Sveriges allmänna konstförening

2/4
Sveriges allmänna konstförening

3/4
Sveriges allmänna konstförening

Renovation and interior design of a gallery and office

Client: Sveriges Allmänna Konstförening

Completed: 2005

Photo: Björn Lofterud

At the same time that this art association moved to a new office in the fall of 2005 a renovation of the former office was required on one of Östermalm’s busiest commercial streets. By taking away a bathroom, a long continuous space is created in the center of which a smaller inner room is created to accommodate the reception and sales. This leaves two gallery spaces, one toward the street and one toward the courtyard. Each takes on its own character and light but is finished as a unified white box. The central room stands in contrast with its dark colors and textured materials.