1/11
Tornparken

2/11
Tornparken

3/11
Tornparken

4/11
Tornparken

5/11
Tornparken

6/11
Tornparken

7/11
Tornparken

8/11
Tornparken

9/11
Tornparken

10/11
Tornparken

Utility building & children’s pool
Location: Tornparken, Stockholm
Client: City of Sundbyberg
Area:256 m2

The utility building stands as a closed volume by the pool and it was important that it blend with the surrounding area and complement the pool space. It’s material expression on the inside and outside resembles a grove of trees.

The facade is wrapped with rough-cut bark-bearing spruce planks at different lengths. The wooden deck flows out around the pool and creates platforms at two levels for sitting and playing. The wheelchair accessible bathroom is tiled to resemble a grove of birches. Narrow white tiles with a dark grout are laid vertically and meet a green ceiling with a domed skylight.