1/7
Västra Johannelund

2/7
Västra Johannelund

3/7
Västra Johannelund

4/7
Västra Johannelund

5/7
Västra Johannelund

6/7
Västra Johannelund

15 Houses of 105m2
Client: SMÅA Hus AB
Collaborative project with Kjellander & Sjöberg Arkitetkontor AB

These staggered row houses create two linked outside spaces. The westward courtyard is paved and flexible. The eastward garden is attached to the park trail and recreational yard. The plan is open and expanded for a freely usable space with overlapping rooms where boundaries can be opened and closed as needed. The construction can be made as a completely open upper loft with a maximum of four bedrooms while maintaining the spatial correspondence horizontally and vertically. The repeated roof over both the storage, garage, and main volume together with the uniform color scheme gives the row houses their character and identity.

Photo: Johan Fowelin