Marge Arkitekter

© Copyright 2022 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

Houdini

Konceptbutiker för Houdini

Marge blev ombedd att rita Houdinis nya konceptbutiker i uppdrag via Story Design som hade tagit fram en mood board som underlag till Marges konceptarbete. Houdini Sportswear har ett starkt varumärke och en spännande profilering mot hög kvalité, hållbarhet och fairtrade. Detta ville vi visa upp i deras nya konceptbutiker.

Houdinis profilering mot miljö gav ett ovanligt program för en klädaffär. I butiken kan kunderna göra mycket mer än att köpa kläder – t ex hyra utrustning inför en resa eller lämna in kläder för lagning. På vissa tidpunkter undervisas det i yoga och andra gånger samlas en grupp för gemensam joggingtur.

För att spegla varumärket har vi haft fokus på val av utrustning och material med tanke på miljö. De perforerade plywoodskivorna är inte bara ett flexibelt förvaringssystem utan för även tankarna till en verktygsvägg för förvaring av verktyg och utrustning. Växter är ett annat viktigt inslag, bredvid de klätterlinor som påminner om Houdinis ursprung i klättring.

I Göteborgsbutiken ligger det i mitten av rummet en köksö med full köksutrustning för personalen att tillaga sin lunch eller för matlagning vid kundevent. Ovan köksbänken hänger en belysningsinstallation av klätterlinor med energilampor, växter och glasbollar för exponering av återvunna klädfibrer som textilerna tillverkas av.

Projekt: Houdini Färdigställt: 2014 Yta: 100 m2 Typ: Ombyggnation och inredning av butikslokal Plats: Stockholm och Göteborg Beställare: Houdini Sportswear via Story Design Fotografi: Johan Fowelin