Marge Arkitekter

Nyheter

© Copyright 2023 Marge Arkitekter. All rights reserved.
Site design by Research and Development.
Developed by Systems Studio.

Marge

2023.09.25

Sergelhuset är nominerat till Dezeen Awards 2023 inom kategorin "mixed-use projects".

”Med stor respekt för platsens kulturhistoriska värde ville vi ta vara på ett av Stockholms bästa läge genom att vända dagens anonyma kvarter till ett inbjudande och tryggt kvarter. En blandning av handel, restauranger, kontor och bostäder ger ett aktivt gatuliv över dygnets alla timmar. Nya kopplingar mellan platsens olika nivåer omvandlar Malmskillnadsgatan till en inbjudande gata för stadens invånare och besökare.” Mer info här.

2023.09.15

Septembersol på kontoret!

2023.09.11

Från Arkitekturdagen 2023 med Kattis och Erik! Se hela föreläsningen om projekt Varvsstaden, "det sen-industriella arvet" och återbruk här.

2023.09.05

Ny inredning för DEAS! Det är i den tredje Hötorgsskrapan, ritad av Sven Markelius, som DEAS har sitt 300 kvm stora kontor. Mattornas specialdesignade mönster speglar de intilliggande skrapornas fasader, med ett levande rutmönster i olika färger som flätas ihop i varandra och ger energi till rummet. Läs gärna mer om projekter här. Foto Johan Fowelin.

2023.09.01

Nästa vecka är det dags för Arkitekturdagen 2023 på Form/Design Center i Malmö! Katarina och Erik som leder det arkitektoniska arbetet med det nya konstnärliga campuset i Varvsstaden kommer att vara på plats och prata mer om det sen-industriella arvet. Årets program hittar ni här.

Vi hoppas att vi ses där, det blir spännande! Foto Hedda Rabe.

2023.08.24

Hur används och upplevs den gestaltade livsmiljön i vård- och omsorgsboenden i relation till våra ursprungliga intentioner? Denna fråga tillsammans med andra relevanta frågeställningar för vår bransch är vi väldigt glada över att få fördjupa oss i eftersom vi har beviljats medel av ARQ forskning! Ovan nyligen tagen bild på vårt projekt Trädgårdarna vårdboende som färdigställdes 2018.

2023.08.18

Ta en närmare titt på några av våra projekt genom denna film!
Som en del av Arkdes installation 'Arbete Pågår' berättar medgrundarna Katarina och Pye mer om processen bakom projekten med den fysiska skissmodellen som verktyg. Utställningen är öppen fram till 27/8. Besök gärna! Produktion ArkDes och Ferhango Film & Arts

2023.08.10

Vi kom tillbaka till kontoret och vårt materialbibliotek såg ut såhär!

2023.07.06

Villa Hedberg är med i boken Inside Nordic Homes - Inspiring Scandinavian Living! Nu tar vi lite ledighet och önskar er alla en fantastisk sommar. Tack till alla följare, kollegor, beställare och samarbetspartner för en spännande vår. Vi ses snart igen!

2023.06.19

Nya bilder av projekt Wåhlin Advokater. Tack Johan Fowelin!

2023.06.09

Platsbesök med kontoret! Vårt ombyggnadsprojekt av Kv Jakob Mindre, en blå- och grönklassad byggnad invid Gustav Adolfs Torg, är snart färdigställt! Det var väldigt roligt att besöka byggnaden som så många av oss har arbetat med. Mer information om projektet kommer snart, håll utkik! På uppdrag av Axfast.

2023.06.01

Glädjande för oss att läsa om hur Sergelpaviljongen har lyfts fram i Sveriges Arkitekters inlägg här. Vi är väldigt stolta och glada över att projektets ursprunliga intentioner och visioner har uppmärksammats.

2023.05.30

Vi har beviljats forskningsmedel från Arkus! Den gestaltade livsmiljön i vård- och omsorgsboenden har alltid engagerat oss. Att vi nu får möjligheten att utveckla kvalitetsbegreppet inom dessa miljöer ur ett arkitekturperspektiv tillsammans med Lena Rosenberg (professor i arbetsterapi, Jönköping University) och andra vårdforskare tycker vi är väldigt spännande och viktigt.

2023.05.12

Häng med oss på Arkdes nu på söndag! Mellan klockan 13-14 kommer Pye Aurell Ehrström och Katarina Grundsell hålla i en visning där de delar med sig av processen bakom terminalbyggnaderna Strömkajen – från idé och modell till färdig struktur. Visningen börjar i utställningshallen vid Boxen och fortsätter sedan med en promenad i solen ner till de färdigställda terminalbyggnaderna. I muséets nya installation ”Arbete Pågår” visas samtidigt några av våra andra projekt där vi arbetat med att ge tillbaka till platsen, såsom Sergelpaviljongen, Naturum Trollskogen och Hjorthägn. Vi hoppas att vi ses där! Mer information om visningen och installationen här.

2023.05.08

Vi är väldigt glada över att två av våra projekt har blivit utvalda som finalister i Architizer Awards!
‎ Väsby Skola Matsal är nominerad i kategorin "Educational Interiors" och S-huset är nominerad i kategorin "Architecture+Renovation". Eftersom vi har ett starkt intresse för lärandemiljöer för barn och hållbarhet genom återbruk, känns det extra glädjande att våra projekt har blivit uppmärksammade på detta sätt.

Rösta gärna på S-huset här och Väsby Skola Matsal här.

2023.05.04

Nya visionsbilder på Kv Flustret!
2013 vann vi tillsammans med Karavan landskapsarkitekter tävlingen att utforma en ny hotelldestination i området mellan Svandammen och stadsträdgården i Uppsala. En bärande idé var att skapa en ny trygg entré till stadsparken. Kul att lokaltidningen UNT har skrivit om projektet - läs gärna här.

På uppdrag av Magnus Björkegren och Jolinfastigheter
Visionsbilder i samarbete med och av Visulent

2023.04.28

Återbrukade offsetplåtar blir fasadmaterial i Vegastadens kvarter 7!
Tidigt i processen inleddes ett samarbete med Stena Recycling för att hitta möjligheter att återanvända något av de material de hanterar. Vi ville undersöka om vi kunde skapa något nytt av en metallprodukt som tagit slut och bedömts som skrot. Det mynnade ut i att delar av fasaden består av återbrukade offset-plåtar, aluminiumplåtar som använts för att trycka tidningar och reklam. De delar av fasaden som inte är av återbrukad plåt består av återvunnen blank aluminiumplåt och för att väva ihop dessa får plåtarna samma sinusformade yta. Trycket på offsetplåtarna, i nyanser som rör sig mellan rött och blått, ligger kvar på plåten och blir en tydlig visuell berättelse om dess förgångna och intentionen om en mer hållbar hantering av jordens resurser. Ovan bild från projektgruppens platsbesök!

Läs gärna mer om projektet i denna artikel eller på vår hemsida här.
På uppdrag av Stena Fastigheter. I samarbete med Stena Recycling AB och plåtkonsult Stefan Lardner

2023.04.24

Kv Drevkarlen 9 är nominerad till Årets Stockholmsbyggnad 2023! Att vårt ombyggnadsprojekt har blivit uppmärksammat av juryn gör oss både väldigt glada och stolta. Rösta gärna på projektet här.
‎  
"En robust och flexibel byggnad som visar på möjligheten att återanvända byggnader över tid. Med små medel har äldreboendet fått tillbaka sitt ursprungliga yttre samtidigt som närmiljön utomhus har utvecklat. Ett bra exempel på hur renovering av byggnader kan bidra med utvecklade funktioner som alternativ till rivningar och nyproduktion."

2023.04.04

Kv Drevkarlen 9 är nominerad till ROT-priset 2023 och tävlar om priset om Stockholms bästa ombyggnad! Stort tack till Stockholms Byggmästareförening. Läs gärna mer om de nominerade projekten här.

På uppdrag av Micasa Fastigheter och ByggPartner.

2023.03.30

Full fart i projekt Varvsstaden! Ovan ser ni en av våra tidiga visionsskisser. Läs gärna mer om projektet och se fler visionsskisser här.

2023.03.22

Nya bilder på Västerås Stadsbiblioteks Barnavdelning! Specialsnickerier med kryp-in för lek och avskildhet samt böljande bokhyllor som skapar rumsbildningar i biblioteket. Skivmaterialen är tillverkade av återvunnet avfall, massivkork och plywood. Mer om projektet här. Foto Johan Fowelin. På uppdrag av Västerås stad.

2023.03.17

Hemma hos Marge!
Vi tycker det är väldigt kul att få hålla i en inspirerande föreläsningsserie "hemma hos oss". Tack till Dan Hallemar och Veronica Hejdelind som föreläste om sin studie kring gemensamhetslokaler - Dela Rum. Även stort tack till alla som kom för att lyssna. Spännande, lärorikt och väldigt trevlig stämning!

2023.03.09

Vi är väldigt glada över att vi ska få rita en ny skola i Lövsta tillsammans med Wi Landskap. Härlig projektstart med sol och snö! På uppdrag av Östersunds kommun.

2023.02.08

På platsbesök - Nyckelviksskolan! Tillbyggnaden som vi har ritat förhåller sig till skolans befintliga byggnader och kommer framför allt inrymma keramik- och skulpturverkstäder. Här ser ni taket med de synliga limträbalkarna.

2023.02.01

Intervju med Susanne Ramel om aktuella trender inom svensk arkitektur, Marge Arkitekter och projekt Centralstaden i det senaste numret av den österrikiska tidskriften Architektur Aktuell. Stort tack för att vi fick medverka!

2023.01.19

Nya bilder på projekt Babyland! Vi har tagit fram interiöra ytskikt till personalytorna i Babylands nya lokaler i Morgongåva. Materialen har anpassats till hyresgästernas visuella identitet och färgsättningen har varit viktig för att bryta upp de stora volymerna i lokalen på cirka 1800 kvm. Mer om projektet här.

2023.01.11

Full fart i vår nya lokal på Kungsholmstorg 16! Vi ser så fram emot att alldeles strax få flytta in officiellt. Under tiden - en bild från bygget.

2023.01.11

En konceptskiss på vår nya lokal.

2022.12.31

Hejdå Repslagargatan. Nu har det blivit dags för oss att lämna vår kära kontorslokal på Södermalm. Nästa år hittar du oss på Kungsholmstorg 16. Vi ses där! Gott Nytt År från oss!

2022.12.22

"Villa Hedberg combines privacy, security and Swedish summer fun."
‎Tack Riba Journal för en fin artikel!

2022.12.19

Vi är så glada över att Gullvivan Trapphus är nominerad till Byggnadspriset i Örebro! Läs gärna mer om de nominerade projekten här. Foto Johan Fowelin.

2022.12.15

Smedsgården vårdboende i det senaste numret av Tidskriften Arkitektur. Tema: Först som sist.

2022.12.08

Vi känner oss hedrade över att få rita inredningen i entrén till Sveriges Museum om Förintelsen. Läs mer om museet här.

2022.11.21

Marge ♡ Inredning
Vi har alltid tyckt om att arbeta i den lilla skalan och nära materialen. Här är några av våra inredningsprojekt genom åren!

2022.11.16

Imorgon ska stadsutvecklingsarbetet av Sundbybergs nya stadskärna presenteras på Konstakademien. Vi har varit med och tagit fram förslaget på den nya stationsbyggnaden. Kom och lyssna, det ska vi göra! Föreläsning här.

2022.10.31

Tillbakablick till Villa Trångsund från 2008! En tvåvånings tegellåda från 1960-talet förvandlades med några stora men enkla ingripanden till en generös villa. I bottenvåningens tak och i fasad kan man fortfarande urskilja det gamla husets volym och uttryck. Den ursprungliga tegelfasaden är kompletterad med leca-mur som tillför en annan skala och fönsteröppningarna är enbart igenmurade. Allt i en ny kostym av gråsvart färg. Läs gärna mer om projekt här.

2022.10.24

Så spännande att vi får vara med och utveckla ett hotell ovanpå Slussens tunnelbanestation tillsammans med Centria! Läs gärna mer här.

2022.10.11

Vi tycker att det är väldigt roligt att Villa Sjöberg är med i tv-programmet Grand Designs och tävlar om titeln ”Årets hus”! Se avsnittet "gammal blir nytt" som sänds på TV4 nu på torsdag här.

2022.09.28

Varmt välkomna på Open House Stockholm! I helgen kommer vi tillsammans med Vasakronan och Akademiska Hus berätta mer om Sergelpaviljongen och Kräftriket. Kom gärna förbi - ingen föranmälan krävs! Mer info hittar ni här.

2022.09.27

I år fyllde Marge 20 och i fredags fick vi möjlighet att fira detta i vår (snart) nya lokal. Tack så mycket till alla som kom för att prata, skratta och dansa med oss. Det var magiskt!

2022.09.20

Cylinder i glas och trä! I en kulturhistoriskt klassad fabriksbyggnad från 1914 inhyses nu ett coworking space. Vårt uppdrag att rita en tillbyggnad i form av en värdig entré som lämpar sig för den nuvarande verksamheten och som kopplar till husets alla våningar, har precis färdigställts. Läs gärna mer om projektet här.

2022.09.06

Sergelhuset i senaste numret av Tidskriften Arkitektur! Läs gärna här.

2022.08.25

Från spannmålsmagasin till flexibla arbetsplatser!
Vi tycker det är väldigt spännande att vi får arbeta med ombyggnationen av Andreas kvarn i kvarteret Jungfrun 3 i Norrköping. Läs gärna mer om projektet här.

2022.08.18

En ny årsring till Nyckelviksskolan! Med behovet av utökade och mer ändamålsenliga lokaler för skolan som håller högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design, har vi fått gestalta en tillbyggnad som inrymmer nya keramik- och skulpturverkstäder. Läs gärna mer om projektet här.

2022.08.09

Nya bilder av Kv Drevkarlen 9 uppe på hemsidan! Läs mer om projektet här.

2022.07.08

Trädgårdarna publicerad på Archdaily! Med det sagt checkar vi ut för lite ledighet och önskar er alla en väldigt fin sommar. Tack till alla följare, kollegor, beställare och samarbetspartner för en spännande vår. Vi ses snart igen!

2022.07.06

S-huset nominerat till Stenpriset 2022! Tack så mycket till Sveriges Stenindustriförbund och gå gärna in och läs mer om de nominerade projekten i det senaste numret av tidningen Sten här.

2022.06.28

Vi är väldigt engagerade i hur vård- och omsorgsboenden utformas. Gemensamt för våra projekt är rumsligt utforskande arkitektur som karaktäriseras av materialmedvetenhet och platsspecifik gestaltning - alltid med människan i fokus. Projekt: Trädgårdarna, Askersund/Smedsgården, Norra Vram

2022.06.23

Vi tycker om att arbeta i alla skalor - läs gärna mer om Uppsala Stadsbiblioteks Barnavdelning här. Foto Johan Fowelin

2022.06.22

Spännande workshopvecka klar! Vi utvecklar projekt Centralstaden. Bilder från tävlingsfasen.

2022.06.01

Radikal & Resilient! Vi har tillsammans med Ramboll tagit fram en Vision (i Norr) för Umeå kommun. Läs gärna mer om vår idéskiss här.

2022.05.30

Kv Skogskarlen i Nationalstadsparkens kulturarv, Stockholm. Läs mer om vårt förslag för nya seniorbostäder här.

2022.05.23

Vi tycker om att rita förskolor och tycker att det är väldigt viktigt att miljöer för barn blir bra. Därför är det extra roligt att två av våra förskolor, Kungsängen Tibble och Kvarnkullen, är finalister i Architizer's A+Awards - kategori Kindergartens.

2022.05.13

En liten tillbakablick till den interiöra trappan i Villa J, från 2010.

2022.05.02

Vi är så glada över att förskolan Kvarnkullen är en av fyra nominerade till Årets Byggnad i Sundbyberg 2022! Rösta gärna på projektet här.

Tillsammans med Sundbybergs stad och landskapsarkitekter Tengbom & Liljewall.

2022.04.14

Vi tycker om trappor! Särskilt när de är i solen, publika och man kan sitta på dem. Soltrappor med andra ord. Glad Påsk!

2022.04.11

Ett nytt campus för Lund Universitets Konstnärliga fakultet. Tillsammans med Varvsstaden och Lunds Universitet. Tack Hedda Rabe på Restaurera för vackra foton.

2022.03.21

Villa Hedberg publicerad på Archdaily! Läs gärna här.

2022.03.15

Vi är fantastiskt glada och stolta över att få berätta att Röda Huset/Paviljongen är nominerat till Kasper Salin-priset 2021! Stort tack till Vasakronan för ert förtroende och stort tack till alla som medverkat i projektet.
Ur juryns motivering "Genom att lägga till en annan och mindre skala, och ge plats för nya stråk och förbindelser, tillför det röda huset en välbehövd nod i en del av staden som tidigare upplevdes som ensartad och till viss del otrygg."
Läs mer här.

2022.03.11

Nya bilder på Uppsala Stadsbiblioteks barnavdelning kommer snart upp här på hemsidan. Ett inredningsprojekt inspirerat av scenografiska element. Trevlig helg!

2022.03.08

Marge Arkitekter hakar på lovvärda initiativ från kollegor att stödja Ukraina!
Vi bidrar med 1000kr/anställd till UNHCR + ytterligare 1000/anställd till UNICEF. Barn är ofta extra utsatta i krig och det berör oss extra mycket på Marge.
Stiftelsen Akelius Foundation dubblar alla bidrag till både UNHCR och UNICEF så vi vill uppmana fler kollegor att göra samma sak! Här kan ni läsa mer om UNHCR:s arbete i Ukraina & här kan ni läsa mer om hur UNICEF hjälper de drabbade barnen.

2022.03.07

Nu hittar ni vårt projekt Ljura i Träbyggnadskartan på Woodprint Sweden - en hemsida som uppmärksammar större träkonstruktioner runt om i Sverige. Så bra! Läs mer om projektet eller använd kartfunktionen här.
På initiativ av Sveriges Träbyggnadskansli. Beställare: Conlega. Foto: Johan Fowelin

2022.03.02

Roligt att vara på platsbesök! Ett nytt fritidshus med tillhörande båthus börjar ta form med fokus på gedigna material. Återbrukat skiffer i tak och även återbrukad träpanel som ska upp i fasad.

2022.02.16

Från djurklinik till kontor! Läs mer om ombyggnadsprojektet Kräftriket för Akademiska Hus här.

2022.02.08

Fint att Aktuella Byggen lyfter den gestaltade belysningen under Malmskillnadsbron. Läs mer här.
I samarbete med Black Ljusdesign, Stockholm Stad och Flux.

2022.02.04

Sergelhuset är en av de nominerade till Archdailys Building Of The Year 2022 Awards under kategori 'Commercial Architecture'! Rösta gärna här. På uppdrag av Vasakronan.

2022.01.24

Marge fyller 20 år idag!

Tack till alla kunder, samarbetsparter, medarbetare och ni alla som följer oss för fantastiska år. Många projekt har det blivit, här 20 av dem. #marge20år

2022.01.20

En till väldigt rolig nyhet denna vecka! Vi är stolta över att vara ett av teamen som valts ut för att skapa Visioner i Norr och tänka nytt kring framtidens hållbara, inkluderande och vackra livsmiljöer. Vi ser verkligen fram emot att jobba med Umeå Kommun, Arkdes, Boverket, Riksarkitekten, Formas och Vinnova. Och inte minst med vårt team Marge + Ramboll! Inom Rådet för hållbara städer och New European Bauhaus.

2022.01.18

Vi är så glada över vinsten i det parallella uppdraget Centralstaden på uppdrag av Jernhusen. Det är fantastiskt att få vara med och utveckla Centralstationen och återskapa dess dignitet i stadsrummet genom nya blandade kvarter som knyter an till platsen, järnvägen och Stockholm. I stolt samarbete med vårt team Foster + Partners, Land Arkitektur, Thornton Tomasetti, Ramboll, Wenanders & TAM Group.

‎‎‎
Se en video om projektet här eller läs mer på Centralstaden.se

2022.01.10

Vilken härlig start på året! Kvarnkullen nominerad till Årets skol- och förskolebyggnad 2022. Rösta gärna på din favorit här.

2021.12.30

Vi är så glada att berätta att vi vunnit ett ramavtal med SISAB - Skolfastigheter i Stockholm AB vilket innebär att vi får rita massa skolor från och med nästa år. Det tycker vi är så kul och vill med detta önska er alla Gott Nytt År!
Projektbild: Väsby Skola Matsal. Foto: Johan Fowelin

2021.12.23

En julhälsning från oss! I år skickar vi ett bidrag till Cancerfonden.
Projekt: Paviljongen, Eds Allé Förskola, Villa Ekros, Biografen Sture & Norra Vram vårdboende. Foto: Johan Fowelin

2021.12.13

Nya bilder på Villa J Poolhus & Pool! I anslutning till den materiellt tunga huvudbyggnaden (ritad av Marge 2010), reser sig poolhuset som en lättare byggnad i trä. Här skapas en plats för bad och avkoppling. Läs mer här.

2021.11.30

∙ Erfaren handläggande arkitekt: minst 8 års erfarenhet i rollen som handläggare. Du har handlagt större och komplexa projekt från ax till limpa.
∙ Medverkande arkitekt: 1-3 års erfarenhet av att arbeta på arkitektkontor.

Ansökan med CV och portfolio max 5mb mejlas till
jobba@marge.se

2021.11.19

Smedsgården, Askersund vann Vårdbyggnadspriset 2021! Vi är så glada! Tack Länsgården fastigheter, Askersunds kommun, Region Örebro Län, Land Arkitektur, OBK, Adabacum, Cathrine Kullberg, Peder Istad för ett så fint samarbete. Läs jury nomineringen här.

2021.11.11

Vi är så glada att berätta att Smedsgården, Askersund är nominerat till Vårdbyggnadspriset 2021! Vinnarna presenteras på Forum Vårdbyggnads höstkonferens den 18:e november. På uppdrag av Länsgården fastigheter. Foto Johan Fowelin

2021.10.07

Akademiska hus / Kräftriket nominerat till Sveriges snyggaste kontor! Välkommen att rösta på din favorit här

2021.09.17

Nya bilder av Kvarnkullen förskola! Läs mer här.
Photo: Johan Fowelin

2021.09.01

Nya bilder av Eds allé förskola. Tack Johan Fowelin!

2021.07.09

Marge önskar alla en härlig sommar, på återseende i augusti.
Ovan: Villa Arkö av Marge.
#wood #woodinterior #materialdrivendesign

2021.07.03

Instagram: House extension dreams? Villa E by Marge, built back in 2008.

2021.07.01

Paviljongen belönades med ett SPECIAL MENTION i Architizer A+ Awards under kategorin 'Details - Architecture + Concrete'!
Paviljongen på uppdrag av Vasakronan.

2021.06.24

Glad midsommar!
Ovan: Villa Sjöberg av Marge

2021.05.19

Sergelhuset på Archdaily - Läs gärna med!

2021.05.11

Instagram: Facade detailing - H Building

2021.04.21

Sergelhuset nominerat till Årets Stockholmsbyggnad! Rösta gärna på ditt favoritprojekt här. Sergelhusen på uppdrag av Vasakronan.

2021.04.19

Instagram: Modellstudier, ritning, verklighet - Strömkajen terminalbyggnader
#publicstaircasesbymarge #socialsustainability

2021.04.17

Ni som befinner er i Malmö, välkomna att besöka Woodlife Sweden på Form/Design Center där vårt bostadsprojekt Ljura ingår i utställningen som belyser användandet av trä som byggmaterial. ~Utställningen öppnar idag!~
Ljura på uppdrag av Conlega. #svenskainstitutet #sveriges_arkitekter #svensktträ #svenskaskogsindustrierna #sverigesambassad

2021.03.25

Med utgångspunkt i det salutogena perspektivet har vi tillsammans med våra beställare strävat efter att skapa en byggnad som ska stärka välbefinnandet hos de boende i sitt vardagsliv på Askersund vårdboende. Läs mer på projektsidan och håll ögonen öppna för grönskande vårbilder på detta projekt.

2021.03.25

Från maktlistan i tidskriften RUM, tack för orden!

2021.03.24

Entréerna i Sergelhuset är nominerade till Svenska Ljuspriset 2021!
Tack för fint samarbete Exengo! På uppdrag av Vasakronan och Zengun.

2021.03.21

'Rivningsmaterial är bank för nybyggen'. Hatten av för Varvsstaden och deras omfattande arbete med återbruk! Väldigt tacksamma över att få jobba med en så ambitiös uppdragsgivare!

2021.03.14

Instagram: Worksite progress at the children's library, @bibliotekuppsala. The bookshelf-furniture is built out of coloured mdf, eco-board. @elfstedtssnickerifabrikab
#kidslibrary #materialdrivendesign #woodinterior

2021.03.14

Läs mer om Väsby skola matsal på projektsidan!

2021.02.28

’Hur skapar man en gata som människor gillar att vara på?’ Katarina Grundsell, delägare och grundare på Marge gästar senaste podavsnittet från Arvidssons Talks där detta är en av frågeställningarna. Följ länken i bilden för att lyssna!

2021.02.24

Naturum Trollskogen mottog the International Architecture Award 2020! Priset delades ut av Chicago Athenaeum and the European centre for architecture, art, design and urban studies. På uppdrag av Länsstyrelsen Kalmar län, i samarbete med Karavan Landskap.

2021.02.18

Vi söker en konceptdriven medverkande arkitekt med 3-5 års arbetserfarenhet.
Meriterande, men inte ett krav är kunskaper i revit, grasshopper och visualisering. Ansökan (personligt brev, cv samt kortfattad portfolio) skickas till jobba@marge.se innan den 5/3.

2021.02.14

Kungsängen Tibble förskola nominerad till Årets skol- och förskolebyggnad 2021! Rösta gärna här. (Kristallens förskola i Upplands-Bro)

2021.02.12

’Lager på lager i gamla stan’ Läs om Judiska Museet i tidskriften Arkitektur! #sustainabletransformation

2021.02.09

Hur återvänder vi till kontoren efter pandemin? Vår Eva berättar om IVO Malmö på Workspace Sweden.